Tiende en elfde behandelweek

18-10-2020
Tiende en elfde behandelweek De laatste behandelweken zal ik ook in één blog verwerken, zodat we weer een beetje bijkomen.
De kliniek heeft er een nieuwe therapiehond bij... Samson.
Dus dat wordt weer meer knuffelen voor Laetitia, maar ook het besef dat ze haar eigen hondje enorm mist.


Naast de supplementen voor de infectie, heeft Laetitia nu ook een kuur van vijf supplementen gekregen die ze moet nemen om de schimmel uit haar lijf te krijgen.
Daarnaast heeft ze ook elke week detox, waarvoor ze dan met haar voeten in een voetenbad moet zitten.
Het is echt heel apart om te zien, want ze begint met schoon water, maar dat verandert naarmate de tijd verstrijkt tijd.
Het water veranderd van kleur door de stoffen die door haar lichaam worden afgescheiden.
Elke kleur betekent ook iets qua detox en konden we op het schema precies zien wat het inhoudt.
20200811_150014.jpg 20200811_144708.jpg

Deze afgelopen weken worden de NMR-sessies steeds pittiger en was er een zeer slechte dag voor Laetitia, waarop haar sessie iets anders verliep dan normaal.
Om een goed beeld te krijgen wat de behandeling precies inhoudt en hoe het voelt, werd ik aan het apparaat aangesloten.
Dat heb ik geweten! Wat een medelijden heb ik met mijn meisje. Het is verschrikkelijk pijnlijk en ik heb dan niet eens de CRPS pijn er nog eens bij. Het gevoel dat ik kreeg, was alsof mijn spieren enorm verkrampten en uit elkaar werden getrokken en scheurden. Het voelde als een kauwgompje dat je uit elkaar trekt en dan langzaamaan gaten in de kauwgom krijgt doordat je het uit elkaar trekt... zo voelde het. niet normaal! 
En terwijl ik dit voelde, moest ik erdoorheen bewegen. Want dat is wat de bedoeling is van deze behandeling. Je lichaam krijgt zoveel stress toegediend, dat het verkrampt en daar moet je doorheen bewegen, zodat je je hersens en lichaam hertraint en laat zien dat het gewoon kan functioneren ondanks de enorme hoeveelheid stress. Daarnaast worden de bewegingen tot 250 keer versterkt dat je in iets van 20 minuten tijd al een workout van 2,5 uur erop hebt zitten. 
Dat is NMR: het hertraint de manier waarop de hersenen op stress reageert. Dus de pijn die nu continue in het lichaam actief is en de pijnprikkels die door de hersenen naar de zenuwen worden verzonden, worden daardoor minder totdat het volledig afneemt. Ik kan niet wachten totdat het zover is en Laetitia haar pijn afneemt!
20201007_120420.jpg

De tiende week was een extra lange week qua behandelingen voor Laetitia, want die week kwam er een specialist uit Nebraska over en werd Laetitia tot twee keer toe ook door hem gezien en behandeld.
Het blijkt dat Laetitia naast de CRPS waarschijnlijk ook EDS heeft. Dat zorgt ook voor bepaalde lichamelijke klachten, waarvan bepaalde klachten ook onder CRPS vallen, dus uiteindelijk verandert dat niets qua behandeling voor Laetitia. maar gaf het wel wat meer duidelijkheid en vielen bepaalde puzzelstukjes op hun plaats.

De elfde week werd tijdens NMR de behandelwijze iets aangepast vanwege de enorme flares die Laetitia na elke behandeling kreeg. De sessies waren nog wel elke keer hard werken en haalde Laetitia zelfs de 66,6 tijdens een sessie op een nieuwe hotspot!
Laetitia had ook nog een enorme nasleep van de behandelingen van de arts van Nebraska. Elke dag zodra we thuis kwamen, wilde ze direct naar bed en viel ze in slaap tot etenstijd. Haar lichaam is momenteel zo hard aan het werk om te vechten om weer gezond te worden, dat dit dus een heel positief teken is.
Doordat haar behandeling ook een keer iets rustiger verliep en zij daardoor niet een flare kreeg, konden we voor het eerst sinds drie weken weer een keer tijdens de lunch naar huis. Dus dat was een positief puntje, waar we zeker van genoten.
20201005_112405.jpg

Met alle zware en drukke behandelingen en de vermoeidheid van Laetitia, waren de weekenden twee rustige dagen, maar was er één momentje dat Laetitia zich gelukkig ook een beetje redelijk voelde, zodat we ook nog even een momentje iets leuks konden doen.
Binnenkort is het Halloween en dat is hier in Amerika dus echt iets groots dat ze vieren. Daarom gingen de kids gezamenlijk pompoenen karven. Het resultaat was superleuk en de kids vonden het geweldig om te zien dat Laetitia haar pompoen voor de eerste keer karven zo supergoed was gelukt.
20201011_151326.jpg 20201011_175107.jpg

In de elfde week waren er ook weer drie graduations! Drie patienten die hun CRPS-pijn onder controle hebben gekregen en of weer zo sterk zijn dat ze weer volledig kunnen functioneren en aan het leven kunnen deelnemen. Het is echt fantastisch om te zien hoe de patienten zich hier ontwikkelen en echt vooruitgaan.
Voor Laetitia is het echter nog niet zover, maar we beginnen gelukkig positieve verandering te zien. Zo begint de zwelling in haar benen langzaamaan af te nemen en kunnen we op sommige momenten de vorm van haar voeten en enkels weer zien. Dit is wel meer dan een jaar anders geweest.
We zijn positief dat voor haar ook het moment komt dat zij de bel luidt met nul pijn en haar leven weer als een tiener terugkrijgt en kan gaan leven!

Terug naar blog