COLOR THE WORLD ORANGE dag voor CRPS - 7 NOVEMBER 2022

COLOR THE WORLD ORANGE 
Jaarlijks is wereldwijd de eerste maandag van november Color the World Orange dag. Dit jaar op 7 november 2022.
Deze dag is opgedragen aan CRPS om meer aandacht en bewustzijn te creëeren voor deze ziekte die helaas veelal nog wordt onbegrepen, om steun te geven aan degenen die getroffen zijn door deze ziekte en om kennis over het bestaan hiervan te verspreiden.

Complex Regionaal Pijnsyndroom, voorheen ook wel bekend als Sympatische Reflex Dystrofie of Posttraumisch Dystrofie, is een chronische pijnziekte dat wordt gekenmerkt door continue aanwezige, intense, extreme pijn dat buitenproportioneel is tot de ernst van het oorspronkelijke letsel zoals een breuk of kneuzing en vaak na herstel hiervan chronisch is.
Symptomen kunnen bestaan uit verandering van huidstructuur en of huidskleur, zwelling, temperatuurverschil in het aangedane ledemaat, hypersensitiviteit (Allodinie), zweten, verschillende vormen van pijn, spasmes.
Deze ziekte is beestachtig pijnlijk en heeft een allesverwoestend effect op iemand z'n leven met vaak als gevolg depressie.
Daarbij worden ook de meeste behandelingen niet door de zorgverzekeraar vergoed, waardoor ook dat een strijd wordt.

DE MAKKELIJKSTE MANIER OM COLOR THE WORLD ORANGE DAY AANDACHT TE GEVEN, IS ORANJE DRAGEN!
DENK ERAAN OM EEN FOTO TE MAKEN EN DEZE OP SOCIAL MEDIA TE DELEN MET DE HASHTAG: #CRPSORANGEDAY #HOPEFORLAETITIA #CRPSAWARENESS


HOE JIJ LAETITIA EN ANDEREN MET CRPS KAN STEUNEN
Binnen je gemeente: Op school: Thuis: