Derde behandelweek

23-08-2020
Derde behandelweek Update 3e behandelweek:

De derde behandelweek voor Laetitia zit erop en ook dit was een zware week en zal dit voorlopig ook wel zo blijven.
Het was ons al verteld dat de eerste paar weken voor alle nieuwe patienten enorm zwaar zijn en dat blijkt ook wel. Er komt zoveel op ons af. Allerlei nieuwe behandelvormen, heel veel informatie (in een andere taal), veel nieuwe gezichten en natuurlijk een andere omgeving ver weg van huis.


Laetitia krijgt nu bijna alle behandelvormen. Haar behandelschema is daardoor zo druk, dat ze soms wel 9 behandelingen op één dag heeft. 'Smorgens rond 10 uur komen we bij de kliniek aan en breng ik haar tot 'savond van de ene naar de andere behandeling. Het is soms al rond 18.30 als we eindelijk na een lange dag weer naar huis rijden en dat is elke week van maandag tot en met donderdag dus vaak als we thuiskomen, eten we en gaan we daarna gelijk naar bed.
 
Naast de lange dagen, worden de behandelingen ook steeds zwaarder en is haar pijn (voornamelijk in haar benen) omhoog gegaan. Een dergelijke reactie schijnt zeker voor de eerste paar weken vrij normaal te zijn, omdat de CRPS al drie jaar lang actief is in haar lichaam en al die tijd al op deze manier reageert.
Daarnaast is er het vermoeden dat Laetitia een bacteriële en/ of virale infectie onder de leden heeft, waardoor haar lichaam ook weerstand biedt tegen de nieuwe behandelingen en op deze manier reageert met verergering van haar klachten.
20200818_174247.jpg

Ze kunnen echter nog geen bloedonderzoek doen, omdat dat bloedprikken haar CRPS zou kunnen triggeren en is het belangrijk dat de CRPS-reacties zoals de flares, verkleuring, zwelling etc. eerst stabieler worden. Ze heeft daarom uit voorzorg diverse medicijnen gekregen om haar lichaam aan te sterken en eventuele bacterien en virussen uit te schakelen. We hopen dat dit snel het geval is, zodat haar lichaam positief op de behandeling gaat reageren.
 
20200905_115800.jpg

Sinds vorige week krijgt Laetitia een nieuwe behandelvorm erbij die NMR heet oftewel Neuro Muscular Re-education van haar therapeute Katie.

Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een apparaat dat elektrische impulsen afgeeft. De pijnlijkste plekken "hotspots" van de CRPS in het hele lichaam worden opgezocht en vervolgens wordt dat apparaat op deze plekken op haar lichaam aangesloten en moet Laetitia met de impulsen die via het apparaat worden doorgegeven, haar pijnlijke lichaamsdelen weer in beweging gaan brengen.

Het is echt heel interessant om te zien dat met dit apparaat precies door haar eigen lichaam wordt aangegeven waar haar CRPS het pijnlijkst is. Na drie jaar lang altijd maar proberen uit te leggen wat ze voelde, waar ze pijn had en om het mensen proberen duidelijk te maken dat ze continue pijn had, geeft dit apparaat binnen een paar minuten precies aan, waar deze "hotspots" zitten, de CRPS het meest actief is en er gewerkt moet worden om haar zenuwstelsel en spieren sterker te maken en dat deze weer op een goede manier gaan functioneren/ communiceren met het brein. 
De communicatie tussen het brein en het zenuwenstelsel worden hertraint om sterker te worden en om niet direct, zoals ze het het hier noemen, in "fight or flight" modus te schieten als er stress in het lichaam ontstaat door bijv. beweging of impulsen, waardoor de pijn omhoog schiet zoals nu nog het geval is. 

20200817_174001.jpg

De impulsen die door het apparaat naar het pijnlijke lichaamsdeel worden gezonden, zorgen ervoor dat een beweging tot wel 200 keer wordt versterkt en een behandeling van 20 minuten uiteindelijk voelt als een workout van ruim 2 uur.
Dus al met al een hele zware en pijnlijke behandeling en dit heeft ze nu elke dag.
Het is de bedoeling dat de impulsen die tijdens het bewegen worden afgegeven door het apparaat, op een geven moment worden opgevoerd naar de 100 en Laetitia is de eerste twee weken tot 19 gekomen op 1 pijnplek. Dus ze heeft nog wat te gaan.

Doordat haar CRPS enorm reageert en het een pijnlijke behandeling is, ziet ze daarom ook tegen deze behandeling op.

 

Terug naar blog