Vijfde behandelweek

06-09-2020
Vijfde behandelweek Deze week was voor Laetitia een iets andere week qua behandelingen, want ze kreeg namelijk een andere behandelvorm genaamd Cereset. De behandeling van Cereset  is een therapie dat zorgt voor het in balans brengen van de linker en rechterhelft van de hersenen en de emoties door middel van hersengolfsignalen in de vorm van tonen, waardoor je je kalmer gaat voelen, beter gaat slapen en het de behandeling voor herstel van het lichaam bevordert en kan het zelfs het gedrag veranderen. Voor iedereen is de uitkomst echter anders.

De week ervoor had ze ter voorbereiding een onderzoek gehad, een Baseline genoemd. Daarbij werd naar haar breinactiviteit gekeken.
Tijdens dat onderzoek lag ze in een stoel en werden allerlei plakkers op haar hoofd aangesloten. Ze moest proberen om nergens aan te denken. (Hoe doe je dat?!) Maar oke, ze deed het blijkbaar goed, want de uitslag gaf goed aan welke hersenhelft het meest actief is. Bij Laetitia was heel goed te zien dat haar hersenhelft waar de rest and digest modus zit, het meeste actief is. Dat houdt in dat Laetitia haar brein eigenlijk continue alles blokkeert is en vasthoudt. Daarnaast was ook het deel van de hersenen dat de emoties verwerkt zoals frustratie en boosheid heel actief. Dat verbaasde me niet als je kijkt naar alles wat ze de afgelopen drie jaar heeft meegemaakt en zij ook steeds depressiever werd. 
Het maakte ook duidelijk dat één van de veranderingen die ik de afgelopen jaren bij Laetitia meemaakte, dat ze steeds stiller en meer naar binnen gekeerd raakte, dus door het overactieve deel van dat deel van haar brein komt.
  screenshot_20200913-214752_gallery.jpg

Deze week was het dus zover voor Laetitia om de Cereset behandeling te ondergaan.
Elke dag moest ze tijdens de behandeling een uur in een donkere kamer in een stoel liggen en kreeg ze oordopjes in om haar van alle geluiden van buitenaf af te schermen en was daardoor pianomuziek te horen. Ze kreeg dan ook weer allerlei plakkers op haar hoofd aangesloten. Daarnaast moest ze de gehele behandeling haar ogen gesloten houden en moest ze proberen haar gedachten zo leeg mogelijk te houden en moest ze visualiseren. 
Omdat de behandeling rustig op het brein moet kunnen inwerken en zoveel mogelijk prikkels van stress moeten worden vermeden, werden alle overige behandelingen op pauze gezet. Het was dus een vrij rustige week qua behandelingen voor haar, wat ook wel even fijn was.

 
screenshot_20200913-205343_gallery-1.jpg
  

Daarnaast kreeg ze de opdracht om deze week de nodige rust ook af te wisselen met leuke dingen doen, die een positieve uitwerking op haar hadden. Dus afgestemd op haar energiepeil, was het tijd voor wat verkenning van de omgeving. Zo zijn we naar een heel mooi winkelcentrum in Rogers geweest, hebben we een keer eekhoorns gevolgd, hebben we een gezellig avondje met een groepje moeders en kinderen doorgebracht en zijn we nog een keer naar de Drive-in bioscoop naar de film "Grease" geweest. Al met al dus een leuke afwisseling van de drukke en zware behandelweken.
 
screenshot_20200913-205445_gallery.jpg
 


Terug naar blog