Zevende behandelweek

20-09-2020
Zevende behandelweek De afgelopen week had een heel mooi succespuntje voor Laetitia, wellicht hebben jullie het al op onze facebookpagina gezien.

De afgelopen twee weken was Laetitia tijdens de NMR-sessies met haar nieuwe NMR-therapeut Bryce elke sessie heel hard aan het werk om haar beenspieren weer in beweging te brengen en om haar voeten en haar hielen weer op de grond te kunnen zetten.

Door de hypersensitiviteit in de onderkant van haar voeten, kon Laetitia al bijna 8 maanden af en aan haar voeten niet meer volledig op de grond zetten en zette ze slechts kleine stapjes op de punten van haar tenen en zat ze vanaf mei door de enorme verergering en zeer hevige CRPS-pijn met daarbij de hypersensitiviteit volledig in een rolstoel.
Al ruim drie jaar is dat het gevecht dat Laetitia levert. Zo kan ze redelijk lopen en soms ook zelfs zonder krukken en dan liep ze weer met haar krukken en zo zat ze in een rolstoel of liep ze weer met krukken of niet. 
Dat alles zorgde ook voor veel onbegrip in de wereld om haar heen, want aan de buitenkant was immers niets te zien op haar krukken of rolstoel na dan. 

Maar nu was het na haar laatste dieptepunt sinds mei dan eindelijk zover dat ze samen met twee therapeuten tijdens een therapiesessie een keiharde strijd leverde om weer op haar voeten te gaan staan.
Het was verschrikkelijk om als moeder aan te moeten zien hoe hard Laetitia haar best deed en door de pijn heen moest, maar als moederzijnde oh zo trots dat ze als een echte CRPS-warrior dat toch deed!
(als je op de foto klikt, kan je een stukje film zien van Laetitia haar sessie.)
 
20200916_114358.jpg

Verder heeft Laetitia deze week twee therapiën afgerond. Neurosage waarover we iets hebben verteld in haar eerste weken en lymphatic therapie. Deze therapie had ze ook twee keer per week. Daarbij lag ze gedurende de behandeling op de behandeltafel en kreeg ze door middel van een soort lichttherapie een massage van de lympfeklieren. Dit helpt het lichaam bij eventuele blokkades in de bloedcirculatie, waardoor deze weer goed op gang komt en de gifstoffen, die vast zijn gaan zitten in het lichaam, zo beter worden afgevoerd. 

Bij CRPS worden namelijk door het continue afgegeven pijnsignaal in het lichaam ook veel gifstoffen aangemaakt, welke zich vervolgens weer opstapelen in het lichaam en uiteindelijk een blokkade in het lichaam vormen.
 
20200915_102301.jpg            ltp.jpg

Gelukkig is er soms tussen twee therapieën door ook even tijd voor ontspanning en iets leuks... bijvoorbeeld met Hippo de therapiehond wandelen. Alhoewel hij liever knuffelt en bij je ligt dan wandelt. :-)
 
20200916_155146.jpg

Al met al was het een heftige week voor Laetitia en was het weekend voor haar zo zwaar qua pijn dat ze die in bed heeft doorgebracht om zo haar lichaam weer enigzins tot rust te laten komen en voor te bereiden op de nieuwe week.

Terug naar blog