Twaalfde en dertiende behandelweek "CRPS WARRIOR"

01-11-2020
Twaalfde en dertiende behandelweek "CRPS WARRIOR" Wat een heftige weken zijn dit, die we meemaken. Als moeder wordt je ook behoorlijk op de proef gesteld met deze behandeling en dan nog maar niet te spreken wat Laetitia momenteel moet doorstaan.

Elke dag heeft Laetitia NMR en worden de sessies momenteel steeds heftiger qua intensiteit.
En dat betekent dat haar lichaam dus ook meer te verduren krijgt, met als gevolg dat momenteel de flares ook in steeds heftigere mate toenemen.
Afgelopen week had Laetitia zo'n heftige flare (verhoogde pijnaanval) dat haar lichaam het niet meer goed kon opvangen en zij door vijf behandelaren tegelijk werd behandeld om de flare naar beneden te brengen!
Huilend, ineenkrampend van de pijn, trillend en half hyperventilerend zat ze daar op een stoel en werd ze geholpen.
Tja, en daar sta je dan als moeder... Wat voel je je dan machteloos! Niets dat je kan doen voor je kind, behalve aanwezig zijn. En dit heb ik in het begin dat Laetitia CRPS kreeg ook meerdere malen meegemaakt en dan gilde ze het uit van de pijn, maar toen wisten we nog niet wat ze had en kon niemand ons helpen. 
Het is fijn dat we nu op zulke momenten in goede handen zijn en bij specialisten die begrijpen wat er met het lichaam gebeurd. 
 
20201022_120023.jpg

Maar dezelfde dag dat Laetitia deze enorme heftige flare kreeg, zette ze een geweldige prestatie neer.
Laetitia haalde namelijk de 100 op het apparaat tijdens NMR!!
Ze was bezig met haar NMR sessie en zoals we al enkele keren vertelden, wordt je daarbij aangesloten aan een apparaat dat je bewegingen versterkt. Daarbij wordt de intensiteit van het apparaat telkens een stukje verhoogt, totdat je lichaam en spieren de sterkte van het signaal niet meer aankunnen en het volledig verkrampt. Op dat punt komt het erop aan dat je daar doorheen gaat bewegen. 
En dat is wat Laetitia voor elkaar kreeg! En dat allemaal terwijl ze ook enorme CRPS pijn heeft. Haar pijnlevel zit momenteel dagelijks tussen de 9,5 en de 10!
In de voorgaande weken heb ik een proefmoment gehad om te ervaren hoe het signaal van het apparaat voelt en kwam ik als gezond persoon tot een hoogte van 18 en daarbij ervaarde ik zo'n pijn alsof mijn spieren scheurden.
Moet je nagaan hoe de 100 dan voelt en Laetitia deed het!! En daarna kreeg ze het t-shirt dat iedereen krijgt die de 100 haalt. Deze superprestatie heeft ze de afgelopen twee weken twee keer behaald, dus iedereen is enorm trots op haar!
 
20201022_115206.jpg

Deze afgelopen weken heeft Laetitia ook een nieuwe behandelmethode erbij gekregen "Piezzo". Deze behandelmethode zorgt ervoor dat al het littekenweefsel, dat de afgelopen drie jaar in het lichaam rondom de zenuwen is opgebouwd, wordt afgebroken, waardoor de signalen door het zenuwstelsel weer goed kunnen doorstromen. Zoals je je misschien wel kan voorstellen, is dat geen fijne behandeling en zorgt dit ook voor extra pijn. Zeker op de plekken waar Laetitia last heeft van hypersensitiviteit.
 
 
20201020_105546.jpg

Verder bestaan de dagen van Laetitia momenteel voornamelijk uit de Vagus Nerve behandelingen, NMR en uitrusten.
Daarna heeft ze zoveel pijn dat ze op de bank ligt en bepaalde behandeltechnieken worden toegepast om haar lichaam zoveel mogelijk tot rust te brengen en ervoor te zorgen dat de flare weer afneemt.
Daarna gaan we dan direct naar huis, waar ze dan zoveel mogelijk slaapt om haar lichaam te laten herstellen en zich lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op de volgende dag.

Terug naar blog