Laetitia in North Carolina

18-03-2021
Laetitia in North Carolina Na een paar maanden radiostilte, is er eindelijk even wat tijd voor een laatste update over Laetitia en haar behandeling. Door de extra zorg die de afgelopen tijd naar Laetitia ging, is dit een van de zaken geweest die stil zijn komen te liggen, maar we hopen nu weer iets regelmatiger een berichtje te kunnen plaatsen. Als laatste bericht hebben jullie kunnen lezen dat Laetitia door een specialist in Nebraska was gezien en zij daarna hard aan het werk was om weer te kunnen staan.
Echter de vooruitgang die Laetitia boekte dat ze sterker werd in haar benen, gaf daar tegenover de prijs dat haar hypersensitiviteit steeds erger werd, ze ook lichtsensitiviteit kreeg en de flares omhoog schoten.
En de langverwachte en gehoopte pijnvermindering bleef helaas uit.Halverwege januari werd Laetitia naar een andere therapeute Tammy overgezet. Laetitia was hier heel blij mee, mede door de andere aanpak van therapie die zij voor Laetitia koos, waardoor Laetitia niet meer elke dag enorm ging flaren. Tammy begon namelijk met Laetitia aan haar bovenlichaam en armen te werken. Daarnaast was er nog een positief puntje, want nu kon ze elke dag de therapiehond Hippo zien en kon ze daar haar hart ophalen, omdat ze haar eigen hondje "Lady" heel erg mist. 
logo-zwinkels.jpg
Eind januari werden we naar een andere specialist in North Carolina gestuurd, omdat gedacht werd dat er misschien iets over het hoofd werd gezien.
De reis was een verschrikking voor Laetitia, want deze keer duurde de reis met de auto maar liefst 16 uur en dat heeft haar lichaam geen goed gedaan.
Toen we aankwamen was Laetitia in zo'n verergerde staat qua flares en pijn, dat ze bijna niet meer kon praten, niet meer zelf kon eten, een trilling in haar rechterarm en hand heeft gekregen en de hypersensitiviteit in haar rug zo erg was. dat ze alleen nog maar op haar linkerzij kon liggen.
De specialist dr David Pascal waar we naartoe zijn gestuurd, is een specialist die onder andere ook al meerdere malen in het specialistenteam bij de Olympische Spelen aanwezig is geweest. Hij behandeld mensen van over de hele wereld en helpt met diverse lichamelijke klachten, maar hij doet ook heel veel op het gebied van allergiën, mastcells etc.
Laetitia bleek voor veel voedsel sensitief te zijn en daarvoor is zij nu behandeld. Bepaalde supplementen die ze slikten, moest ze weer mee stoppen, omdat haar lichaam hier achteraf sensitief voor was.
dr-pa.jpglaatste-foto-1.jpg
Naarmate de behandeling vorderde, kwam Laetitia gelukkig weer een beetje tot leven.
De laatste twee weken heeft Laetitia zelfs 'snachts in haar slaap een paar keer op haar rug gelegen, dat betekent dat ze dus qua herstel weer de goede kant op gaat.
En in één van de laatste weken had ze tijdens een behandeling van dr Pascal een moment dat ze de pijn in haar rechterarm miniscuul naar beneden voelde zakken. Dit miniscule puntje van pijnvermindering is hartstikke goed, want het is een teken dat haar lichaam langzaamaan gaat reageren. Wij waren daar dus enorm enthousiast over.
laatste-update-nc.jpgquilt2.jpg
Gedurende de laatste weken heeft Laetitia ook weer sinds een tijd wat schoolwerk kunnen oppakken en heeft ze zelfs drie toetsen gemaakt, waar ze ontzettend goed voor scoorde met achtens en een negen.
Daarnaast deelden we een appartement met een andere patiente die vanuit de Spero Clinic ook naar dr Pascal was gestuurd en zij begon met een project voor Laetitia, waarbij Laetitia haar mocht helpen achter de naaimachine en qua energie lukte haar dat één keer. Dus dat was heel leuk voor Laetitia om eventjes iets te kunnen doen.

Tevens kreeg ze deze laatste week een behandeling genaamd Sound of Soul afkomstig uit Oostenrijk, waarbij ze werd aangesloten aan een hartmonitor en ze muziek te horen kreeg dat zich aanpaste aan haar hartslag. Deze behandeling zorgt ervoor dat het brein van de Sympathetic Nervous System (dit is de fight and flight staat, waarin het brein van Laetitia zich nu continue bevindt en de pijnsignalen worden afgegeven) terugkeert naar de Parasympathetic Nervous System staat (dit is de rest and digest staat, waarin het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd). In het begin was het heel moeilijk voor Laetitia om met haar lichaam in deze ontspannen staat terecht te komen, maar uiteindelijk lukte het en is dat een goede ondersteuning voor haar om te helen. Ze moet nu dagelijks naar de muziekopnames die zijn gemaakt luisteren om haar lichaam weer in deze ruststaat te krijgen en dat komt heel mooi uit met onze terugreis in het vooruitzicht.
Uiteindelijk was het een zware maar ook goede ervaring, maar we weten wel dat Laetitia nog een lange weg heeft te gaan.

De behandeling in North Carolina is nu na zeven weken afgerond en zal Laetitia d'r lichaam de komende tijd nog verder moeten herstellen. Ondertussen gaan we met de terugreis naar de Spero Clinic starten en zullen we dit keer heel langzaamaan terugrijden en meer dagen voor de autorit uittrekken.
Laetitia is best zenuwachtig voor de terugreis en we hopen dan ook dat ze er nu beter doorheen komt. 

Ik als haar moeder zijnde, zou iedereen willen vragen om de komende tien dagen een kaarsje voor Laetitia te branden en schietgebedjes voor haar te doen dat ze zo goed mogelijk de reis doormaakt en weer veilig terugkeert in Arkansas.


 

Terug naar blog