update behandeling Laetitia

12-07-2021
update behandeling Laetitia De afgelopen weken zijn enorm spannend geweest voor Laetitia. Niet alleen begonnen we tijdens therapie eindelijk goede en positieve veranderingen bij haar te zien, maar was ze daarnaast ook druk met de afronding van haar schooljaar.
Het is een lange tijd geweest dat Laetitia keihard aan het werk was tijdens therapie en dat we niet veel zagen.
Maar nu eindelijk beginnen we positieve veranderingen te zien zoals afgelopen week tijdens NMR. Voor het eerst zagen we dat ook de spieren in haar onderbeen reageerden op de ARP. Het lijkt iets heel kleins, maar het is heel goed, want dat betekent dat haar spieren weer gaan herkennen dat ze moeten functioneren. En al het harde werken heeft haar beloond, want ze is eindelijk weer tot de 100 gekomen op de ARP! Vier dagen achter elkaar bereikte ze tijdens haar therapie de 100 op de ARP! Helaas zit aan deze hoge score wel een mindere kant en dat zijn de flares waar ze nu weer veel last van krijgt.
img-20210709-wa0001.jpg
Tevens heeft Laetitia een andere geweldige prestatie geleverd, want ze heeft naast haar keiharde werk tijdens therapie doordeweeks, in de weekenden ook keihard aan haar school gewerkt. En ze is door naar VWO 4!
Via een videogesprek met haar mentor kreeg ze het geweldige nieuws dat alle docenten unaniem voor haar overgang naar VWO 4 hadden gestemd en daarbij hun bewondering voor Laetitia uitspraken. 
Ondanks alles heeft Laetitia school nooit willen opgeven. Wat eigenlijk vrij gebruikelijk is bij kinderen met CRPS, omdat door de verschrikkelijke pijn ook de concentratie steeds slechter en moeilijker wordt en de energie steeds minder.
Maar dit is voor Laetitia het enige dat zij nog heeft en waar ze voor zichzelf iets uit kan halen.
Ze heeft echt bewezen dat ze een vechter is en niet opgeeft!
img-20210709-wa0000.jpg
Juist daarom is het zo verdrietig dat ze nu de behandeling noodgedwongen moet stoppen en dat al het harde werk dan voor niets is geweest en ze alles voor niets heeft moeten doorstaan.
Dat is niet wat ze wilt, want dit is haar hoop en kans op een pijnvrij leven. 
Maar we moeten gaan beslissen wanneer we precies naar huis moeten gaan, omdat het ingezamelde geld bijna op is.
Ik probeer zoveel mogelijk uit te smeren, zodat ze nog wat extra dagen voor therapie heeft, maar dat is niet veel.
Al die tijd heeft ze keihard gewerkt en veel tegenslag gehad en nooit opgegeven. En nu ze eindelijk weer aan het opbouwen is en haar lichaam positief begint te reageren. moeten we terug naar Nederland omdat er geen geld meer is.

Dit alles brengt ons nu dus ook op het volgende probleem.
De ARP is een heel belangrijk aspect in haar behandeling. Dit apparaat zorgt ervoor dat Laetitia d'r spieren weer worden geactiveerd, sterker worden en herstellen, maar het allerbelangrijkste is, dat daarbij het brein wordt gereset, waardoor het zenuwenstelsel beter gaat functioneren en de pijn naar beneden moet gaan. Laetitia was hiermee op de goede weg.
Het is nu belangrijk dat Laetitia op z'n minst zelf de behandeling in Nederland kan voortzetten en thuis verder aan haar vooruitgang kan werken met behulp van de ARP en online sessies met haar therapeute.
Om dit te realiseren moeten we nu met spoed vóór ons vertrek naar huis, geld genoeg inzamelen om de ARP aan te schaffen en mee te nemen naar Nederland. 
images-1.png
Daarnaast is het heel eng en wordt het heel stressvol, omdat Laetitia lichamelijk eigenlijk niet in staat is om de terugreis te maken, maar we dit nu noodgedwongen toch moeten gaan doen. En we weten niet wat de impact van de terugreis op haar lichaam gaat zijn. Laetitia d;r allodynia is begin dit jaar zodanig verergerd dat ze geen enkele manier van transport aankan, waardoor bijvoorbeeld een hobbeltje tijdens een autorit haar al in een flare kan brengen. Daarnaast kan ze niet meer rechtop in een stoel zitten, wat in een vliegtuig normaliter moet.
De vliegreis duurt ongeveer 16 uur, dus dat gaat voor haar heel zwaar zijn en echt een heel groot probleem!

Voor nu is het dus heel belangrijk dat we binnen twee weken genoeg geld inzamelen, zodat Laetitia nog iets langer behandeling kan krijgen om meer aan te sterken voordat de terugreis plaatsvindt en we de ARP kunnen kopen zodat ze in Nederland verder kan werken aan de opbouw van haar kracht en terugkeer van mobiliteit en pijnvrij kan worden.
Alles bij elkaar, hebben we daarvoor nu minimaal nog rond de 35.000 euro nodig.

Laetitia heeft jouw hulp nodig. Weet jij mensen die haar kunnen/ willen helpen en of kan je zelf iets missen...
Doneer ajb voor verdere behandeling en de aanschaf van de ARP.
Wij zijn jullie enorm dankbaar voor alle hulp.

Terug naar blog