CRPS & Behandeling

Wat is CRPS
CRPS (complex regionaal pijnsyndroom) is een vrij zeldzame, chronische pijnaandoening die vooral optreedt na een trauma, breuk of operatie aan een van deze ledematen zoals de armen, benen, handen of voeten. De precieze oorzaak van het ontstaan van CRPS is vooralsnog onbekend. Na het trauma, gevolgd door ontstekingsverschijnselen aan het zenuwstel, ontstaat een abnormale reactie en raakt de werking van het zenuwstelstel dat de pijnprikkel stuurt overactief en ontregelt en zorgt voor zenuwpijn. 

CRPS is een van de belangrijkste oorzaken van functieverlies en invaliditeit na ongevallen of operaties aan een ledemaat. Alle weefsels en alle functies van een arm of been kunnen door CRPS worden aangetast. Het is soms ook mogelijk dat de CRPS zich verder door het lichaam verspreidt. Er kan ernstige invaliditeit en moeilijk te behandelen pijn optreden. De patiënt kan in een maatschappelijk en sociaal isolement terecht komen. 

Bij CRPS is er een continue aanwezige, hevige pijn.
De aanwezige vormen van pijn bij Laetitia zijn: 

CRPS is één van werelds meest pijnlijke ziektes en staat ook wel bekend als de suïcide disease.

crps-pain-scale-mcgill-pain-index-42-out-of-50.jpg

Behandeling 
Na bijna twee jaar heb ik een gespecialiseerde, intensieve behandeling in Amerika, Arkansas gevonden. Deze arts is gespecialiseerd in CRPS en heeft met haar behandeling een succes van 84% bij behandelde patiënten met CRPS! Patiënten van over de hele wereld komen naar deze kliniek en worden met groot succes behandeld en gaan pijnvrij naar huis!

De behandeling is gericht op herstel/ resetten van het functioneren van het zenuwstelsel. Dit gebeurt door combinatie van diverse behandelmethoden. Dit zonder toepassing van medicatie en of chirurgische ingrepen. Zij heeft samen met een Italiaanse arts een methode ontwikkeld die erg succesvol is op herstel van het zenuwenstelsel, waardoor de pijn afneemt en de CRPS in remissie gaat.

Voor Laetitia gaan we ervan uit dat het behandeltraject minstens 16 weken zal duren, waarbij Laetitia naar Arkansas moet en daar moet verblijven voor dagelijkse behandelingen aan haar CRPS. Het is belangrijk dat Laetitia zo snel mogelijk naar Amerika gaat, omdat de CRPS in het laatste jaar naar verschillende plekken in haar lichaam is uitgebreid. Om full body CRPS en volledige invaliditeit te voorkomen, dient Laetitia zo spoedig mogelijk deze behandeling te starten.

Daarnaast moeten we een apparaat aanschaffen, waarmee we bij thuiskomst dagelijks de nazorg en het resultaat van de behandeling moeten onderhouden.

Met alles wat mogelijk is, wil ik ervoor zorgen dat Laetitia deze behandeling krijgt en dat zij de kans krijgt om haar leven weer terug te krijgen en nog even weer kind kan zijn.

Voor meer info over deze behandeling kijk op The Spero Clinic. Bij het bereiken van het doel, CRPS in remissie met nul pijn als resultaat, mag de patiënt als symbolisch gebaar de bel luiden. 

HELP jij Laetitia, zodat zij ook pijnvrij de bel kan luiden?

ring-the-bell.jpg