Calmare (Scrambler) therapy

Wat is Calmare therapie?
Calmare of ook wel Scrambler-therapie genoemd is een behandeling die onder veel CRPS patiënten succesvol en effectief blijkt is . Deze therapie is uit Italië afkomstig en is helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar.
Daar wil de stichting Hope for Laetitia zo spoedig mogelijk verandering in brengen!

Hoe werkt het?
Het Calmare®-apparaat maakt gebruik van een biofysische in plaats van een biochemische benadering.
Een 'geen pijn'-signaal wordt naar de zenuw verzonden via wegwerpbare elektrocardiografie (ECG) huidelektroden die in paren op de huid worden aangebracht in het gebied waar de pijn van de patiënt optreedt. Vervolgens wordt de perceptie van pijn geannuleerd wanneer het NO-pain signaal, het pijnsignaal vervangt, door op een niet-invasieve manier hetzelfde pad door de oppervlakte-elektroden te gebruiken.

Ongeacht de intensiviteit van de pijn van een patiënt, kan een patient onmiddelijk deels of volledig pijnverlichting ervaren. Een maximaal resultaat wordt behaald door de behandeling voor een periode van twee weken dagelijks te ontvangen.  De patiënt kan mogelijk gedurende langere perioden aanzienlijke pijnbeheersing en verlichting ervaren en in sommige gevallen is een follow-up behandeling nodig. De periode tussen de behandelingen hangt naast andere factoren af ​​van de onderliggende oorzaak en de ernst van de pijn.

Deze behandeling wordt al jaren in Italië, Amerika en andere landen in meerdere ziekenhuizen gegeven, maar is het in Nederland nog steeds niet te krijgen! Zoals bij Laetitia en vele andere CRPS patiënten is reizen onmogelijk vanwege de intense pijn en de allodynia waardoor elke vorm van trilling, aanraking een hevige flare up bezorgt. Daardoor krijgt zij nu niet de kans op deze behandeling en mist zij al ruim 6 jaar van haar jonge leven, waarvan zij de laatste drie jaren bedlegerig is.
Het is dus belangrijk dat Laetitia en alle CRPS-patienten hierdoor weer een kans op pijnverlichting en op leven krijgen!

Ons doel
De stichting zamelt geld in om zo spoedig mogelijk het apparaat naar Nederland te halen, zodat Laetitia en andere CRPS patiënten de mogelijkheid krijgen om deze behandeling in Nederland te ontvangen. 
Daarnaast willen wij de behandeling in Nederland op de kaart zetten, zodat deze niet alleen voor CRPS patiënten, maar voor allerlei pijnlijke aandoeningen beschikbaar wordt zoals o.a. chronische kankerpijn na chemo-behandeling.

Daarom heeft Laetitia jullie hulp nodig!

 

Meer info over Calmare therapy is te vinden op de link naar de website en te zien via deze video